بامکوک مگ
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
شهر صنعتی کاوه

شهر صنعتی کاوه

شهر صنعتی کاوه در شمال شرقی شهر ساوه با مساحتی بیش از ۳ هزار هکتار در سال ۱۳۵۲ با اهداف تمرکز صنایع، اشتغال زایی، کاهش

محتوای جدول
شهر صنعتی کاوه

شهر صنعتی کاوه در شمال شرقی شهر ساوه با مساحتی بیش از ۳ هزار هکتار در سال ۱۳۵۲ با اهداف تمرکز صنایع، اشتغال زایی، کاهش آلاینده های شهری، تامین منافع کلان اقتصادی در کشور، تشویق سرمایه گذاران به تولید محصولات صنعتی و رونق در اقتصاد با مطالعات و بررسی‌های اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی تاسیس گردید. نام سابق این شهر صنعتی، کوروش و جز شهرک های صنعتی فعال در استان مرکزی بود که بعدها به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل گردید. با ما در این مطلب از سایت بامکوک «بانک اطلاعات محل کسب و کار» همراه شوید تا شهر صنعتی کاوه را به طور کامل به شما معرفی کنیم.

شهر صنعتی کاوه؛ نخستین نسل شهرهای صنعتی ایران

شهر صنعتی کاوه؛ نخستین نسل شهرهای صنعتی ایران

 شهر صنعتی کاوه در در مجاورت بزرگراه تهران – ساوه و در ۱۰ کیلومتری این شهر در استان مرکزی ایجاد شده است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این منطقه می‌توان به فاصله کم آن با فرودگاه بین‌المللی امام خمینی و همچنین مجاورت آن با آزادراه تهران-ساوه اشاره کرد که بسیاری از هزینه های حمل و نقل، تردد و ارسال و دریافت کالا را در این منطقه آسان کرده است. در حال حاضر این منطقه اقتصادی به خطوط راه آهن سراسری دسترسی دارد و از تاسیسات زیربنایی لازم خدمات رفاهی و غیره برخوردار می باشد. به همین دلیل یک منطقه صنعتی بین المللی در ایران نیز شناخته می شود.

ساوه کجاست؟

ساوه کجاست؟

با توجه به اینکه شهر صنعتی کاوه در فاصله بسیار کمی از ساوه یکی از شهرهای استان مرکزی واقع شده است بهتر است کمی درباره این شهر نیز بدانید. شهر ساوه علاوه بر دارا بودن محصولات باغی و زراعی و شهرت به عنوان یکی از قطب های کشاورزی منطقه، به دلیل استقرار شهر صنعتی کاوه در 10 کیلومتری آن یکی از قطب های صنعتی کشور به شمار می رود. این شهر به دلیل قرار گرفتن در مسیر راه‌های مهمی مانند راه آهن و جاده کرج-اصفهان، یکی از شهرهای حیاتی استان مرکزی است. در این شهر که دارای اهمیت تجاری، صنعتی، کشاورزی و توریستی می‌باشد، صنایع فرآوری محصولات کشاورزی، صنایع معدنی و قطعات خودروسازی فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید : شهرک صنعتی خوارزمی

ساوه دارای آثار باستانی مهمی مثل تپه حسین‌آباد، ارگ سلاجقه، قلعه نجف‌آباد و غار موکی است. همچنین این شهر دارای شهربازی، پارک‌ها و فضاهای سبز زیادی است و برای تفریح و گردشگری جذابیت زیادی دارد.

صنایع فعال در شهر صنعتی کاوه

صنایع فعال در شهر صنعتی کاوه

واحدهای صنعتی در شهر صنعتی کاوه در زمینه‌هایی همچون صنایع غذایی، فلزی، پتروشیمی، شیمیایی، خودروسازی، الکترونیک و لوازم خانگی فعالیت می‌کنند. همچنین، بخشی از زمین‌های این شهرک برای ایجاد واحدهای تولید پلاستیک و لاستیک نیز در نظر گرفته شده است.

دیگر صنایع مجاز در شهرک صنعتی کاوه عبارتند از:

  • صنایع چوب و مبلمان
  • صنایع نساجی و پوشاک
  • صنایع چاپ و بسته بندی
  • صنایع ساختمانی
  • صنایع پزشکی و آرایشی و بهداشتی
  • و…
منطقه ویژه اقتصادی کاوه

منطقه ویژه اقتصادی کاوه

 در واقع می توان گفت مهمترین امتیاز شهر صنعتی کاوه ویژگی منطقه ویژه اقتصادی بودن آن است. این شهر بر اساس مصوبه شماره ۱۲۵۷۰۰/۴۶۵۱۹ مورخ ۲۲/۶/۱۳۹۰ در لیست مناطق ویژه اقتصادی کشور قرار گرفت. با این حال منطقه ویژه اقتصادی کاوه قوانین تجاری و محدودیت های دست و پاگیر را مانند سایر نقاط اقتصادی کشور ندارد. بنابراین شرایط مطلوبی برای سرمایه‌گذاری فراهم کرده است. از طرفی زیرساخت های موجود هزینه های تولید و ایجاد واحدهای صنعتی را در شهر کاوه کاهش داده و باعث شده بسیاری از کارافرینان برای ورود به بخش صنعت در این منطقه سرمایه گذاری کنند.

منطقه ویژه اقتصادی کاوه

گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه

 یکی دیگر از مزیت های مهم منطقه ویژه اقتصادی کاوه، استقرار گمرک جمهوری اسلامی ایران در آن است که با نام گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه شناخته می شود. فعالیت های عملیاتی این منطقه در نیمه دوم سال ۱۳۹۲ با ورود کالا، ماشین آلات صنعتی، مواد اولیه کارخانجات و انجام کلیه رویه های گمرکی مندرج در ماده ۴۷ قانون امور گمرکی آغاز شد. این مرکز زیر نظر اداره کل گمرکات استان مرکزی در حال فعالیت و ارائه خدمات می باشد. از مهم‌ترین اموری که در گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه اجرایی می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مجوز ترخیص قطعی کالاها و مواد اولیه و ماشین آلات، مجوز ترخیص قطعات خودرو سازی، کامیون، کامیونت، مجوز تشریفات گمرکی ورود موقت و خروج موقت و مرجوعی، مجوز کانتینر، مجوز صادرات مواد سوختی و مشتقات نفتی و..

بیشتر بخوانید : شهرك صنعتی زاويه

ایستگاه راه آهن در شهر صنعتی کاوه از خط سراسری راه آهن کشور منشعب شده و از تاسیسات مختلفی از جمله انبار سرپوشیده، بارانداز کالا، باسکول، تریلی کش، باسکول ریلی و غیره برخوردار است؛ تا بتواند شرایط مناسبی را برای ترابری کالا در مسیرهایی که به مقصد های داخلی و خارجی منتهی می شود فراهم کند.

بزرگترین منطقه اقتصادی در کشور

بزرگترین منطقه اقتصادی در کشور

منطقه ویژه اقتصادی کاوه با هدف جذب سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی، خدماتی و تجاری ایجاد شده است. در حال حاضر این منطقه به دلیل دارا بودن مراکز تجاری مدرن، پارکینگ‌ها، مراکز آموزشی و مسکونی و زیرساخت‌های مناسب شرایط مناسبی برای سرمایه‌گذاری صاحبین صنایع در داخل و خارج از کشور فراهم کرده است. این شهر دارای بیش از ۶۰۰ شرکت بوده و با این ویژگی های ممتاز بزرگترین شهر صنعتی کشور ایران به‌شمار می‌رود.

شرکت های برند در شهر صنعتی کاوه

از مهمترین ویژگی های شهر صنعتی کاوه حضور برندهای معتبر داخلی و فعالیت مستمر آنهاست که دلیلی بر اهمیت این شهر و نقش پویای آن در رونق فعالیت‌های اقتصادی کشور شده است. با توجه به قرار گرفتن در مرکز کشور، شرکت‌های مختلف می توانند از شهر صنعتی کاوه به عنوان مرکز پایگاه تولیدی خود استفاده کنند و محصولات خود را به سراسر کشور و حتی خارج از کشور صادر کنند.  

در حال حاضر بیش از ۱۰۰ شرکت مختلف در این شهرک مشغول ارائه خدمات صنعتی، تجاری و خدماتی می باشند.

 از جمله این شرکت ها می‌توان به رانی، آبسال، سیناکاشی، بوتان، قوطی سازی کاوه، سان استار، سن ایچ، مزمز صنایع ریخته گری ایران سالمی و غیره اشاره کرد.

نحوه  دسترسی قطب صنعتی ایران به راه های مواصلاتی

شهر صنعتی کاوه با پایتخت ایران ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد و در فاصله ۱۶۰ کیلومتر از اراک با داشتن شرایط و امتیازات ممتاز در خدمت صنایع قرار گرفته است. ارتفاع این قطب صنعتی بیش از ۱۱۰۰ متر از سطح دریا می باشد. دسترسی از شهر صنعتی کاوه به سایر نقاط کشور به دلیل نزدیکی به راه های مواصلاتی اصلی بسیار آسان است. از طرفی فاصله کمی نیز با پایتخت دارد. خطوط ریلی و جاده های ترانزیتی رفت و آمد به این شهر صنعتی را تسهیل بخشیده است. شهر صنعتی کاوه در چهار راه ارتباطی شمال به جنوب و غرب به شرق کشور استقرار یافته و با استان ها و مناطق صنعتی زیادی همجوار می باشد. علاوه بر آن دسترسی بسیار راحتی به بازارهای هدف و مصرف دارد .

بیشتر بخوانید : شهرک صنعتی ایوانکی

امکانات و امتیازات شهر صنعتی کاوه ساوه

شهر صنعتی کاوه مجهز به تمامی امکانات پایه و اساسی است. همچنین جاده‌های دسترسی به شهر صنعتی کاوه به خوبی پیش‌بینی و طراحی شده‌اند تا بتوان به راحتی به این ناحیه دسترسی داشت. این شهر یکی از مهمترین مراکز صنعتی کشور است که از ظرفیت بالایی برخوردار می باشد و به دلیل امکانات و مزایایی که در ادامه مطلب به آن اشار می کنیم برای کسب و کارها و رشته های صنعتی جدید به عنوان یک مکان استراتژیک در نظر گرفته می شود. از جمله:

زیرساخت‌های استاندارد و قوی

زیرساخت‌های قوی از مهمترین مزیت های منطقه اقتصادی شهر صنعتی کاوه است. این منطقه یکی از مهمترین شهرهای صنعتی استان مرکزی محسوب می شود که با دارا بودن زیرساخت های مدرن و پیشرفته از نظر امکانات رفاهی، خدماتی، لوازم و تجهیزات صنعتی، منبع مناسبی جهت توسعه کسب و کارهای صنعتی و تولیدی به شمار می‌رود.

اشتغالزایی و رشد اقتصادی شهر ساوه

 استقرار چندین واحد تولیدی در این منطقه در طول این سال‌ها باعث شده افراد جویای کار با تخصص های مختلف در این منطقه مشغول به کار شوند و درآمد خود را افزایش دهند. به همین دلیل می‌توان گفت شهر ساوه به واسطه این منطقه صنعتی، نرخ رشد بسیار بالاتری را در میان شهرهای صنعتی ایران از آن خود کرده است.

در حال حاضر حدود ۵۰ هزار شاغل در بیش از ۳۰۰ واحد صنعتی این منطقه فعالیت می کنند.

تامین آب با بهترین تجهیزات تصفیه

 وجود آب در شهر صنعتی کاوه یکی از مهمترین پارامترها در رونق فعالیت های صنعتی و تجاری آن است. به طوری که می توان گفت تمام واحدهای تولیدی، تجاری، خدماتی و ساکنین شهر صنعتی کاوه از این نعمت خدادادی به واسطه چاه های آبی که در محدوده ضلع جنوبی شهر کاوه و همچنین چاه هایی که در ۲۰ کیلومتری جاده ساوه – همدان با عمق بالا حفر شده است تامین می شود.

 تجهیزات لازم برای میکروب زدایی این آب ها توسط دستگاه های کلرزنی و uv آب تامین می گردد. آب مورد نیاز شهر صنعتی کاوه توسط 7 ایستگاه پمپاژ، 40 کیلومتر لوله اصلی و ۴۵ کیلومتر لوله فرعی در نقاط مختلف این شهر توزیع می گردد. 

پروژه های برق رسانی

پروژه های برق رسانی نیز شهر صنعتی کاوه را نسبت به سایر مناطق و شهرهای صنعتی ایران ممتاز کرده است. چنانچه می‌توان گفت این شهرک از پتانسیل‌های بی‌نظیری در حوزه تامین انرژی واحدهای صنعتی مستقر در این منطقه برخوردار می باشد. در حال حاضر یک پست برق ۲۳۰ کیلوولت، یک پست برق ۴۰۰ کیلو ولت و چهار پست برق ۶۳ کیلوولت در این منطقه استقرار یافته است.

تاسیسات مخابراتی

همچنین خدمات فیبر نوری از جمله تاسیسات مخابراتی در شهر صنعتی کاوه ارائه شده است که امکان بازدهی، بهره‌برداری و ارتباط را در کمترین زمان ممکن برای ساکنین شهر فراهم می نماید.

موقعیت استراتژیک جغرافیایی

شهر صنعتی کاوه به لحاظ جغرافیایی، موقعیت بسیار استراتژیکی دارد. به همین دلیل واحدهای تولیدی بزرگ و کوچکی در این شهر متمرکز شده اند و با دسترسی آسان به تهران و مسیرهای مواصلاتی اصلی، جریان های صنعتی و اقتصادی مهمی را در این شهر نسبت به سایر شهرکهای صنعتی ایران رقم می زنند.

بیشتر بخوانید : شهرک صنعتی عباس آباد کجاست ؟

خدمات ایمنی و آتش نشانی

از دیگر امکانات خدماتی در منطقه صنعتی کاوه می توان به خدمات ایمنی و آتش نشانی با هدف امنیت و آرامش برای ساکنین منطقه اشاره کرد. این خدمات همراه با کادری متخصص و با برخورداری از بهترین تجهیزات به صورت دوره ای و منظم از صنایع و واحدهای تولیدی در کارخانه های منطقه بازدید می کنند و اقدامات لازم را جهت آموزش و پیشگیری از اطفای حریق و امدادرسانی انجام می دهند.

خدمات درمانی

 وجود درمانگاه در شهر صنعتی کاوه امکانات مناسبی را برای سکنه دائمی فراهم کرده است تا بدون نگرانی از وضعیت درمانی بتوانند کسب و کار خود را در این منطقه پیش ببرند.

محیط زیست؛ تاسیسات تصفیه خانه و شبکه جمع‌آوری فاضلاب

محیط زیست؛ تاسیسات تصفیه خانه و شبکه جمع‌آوری فاضلاب

از لحاظ زیست محیطی نیز منطقه اقتصادی کاوه از شرایط ویژه‌ای برخوردار است. در سال ۱۳۷۵ تصفیه خانه و شبکه جمع آوری فاضلاب صنعتی در این منطقه مورد بهره برداری قرار گرفت. در حال حاضر این تاسیسات فرایند تصفیه فاضلاب ۶۰۰ واحد صنعتی و فاضلاب مناطق مسکونی را با مجهزترین سیستم ها و تحت نظارت های مستمر سازمان اداره محیط زیست انجام و سپس پساب تصفیه شده را در دریاچه ای که به استراحت پرندگان مهاجر اختصاص داده شده است جمع آوری می کند.

 آب این دریاچه در فصل های گرم سال به مصرف فضای سبز می رسد و در فصل های سرد سفره های آب زیرزمینی را تغذیه می کند. تاسیسات تصفیه خانه و شبکه جمع‌آوری فاضلاب صنعتی در شهر کاوه شامل ۶۰ کیلومتر شبکه انتقال فاضلاب است که حدود ۳ میلیون متر مکعب آب فاضلاب را در طول سال تصفیه می کند.

محیط زیست؛ تاسیسات تصفیه خانه و شبکه جمع‌آوری فاضلاب
هتل 4 ستاه کاوه

هتل 4 ستاه کاوه

 از دیگر امکانات شهر صنعتی کاوه می توان به هتل کاوه اشاره کرد. این هتل قدمتی بیش از ۳۰ سال دارد و بعنوان اولین هتل استان مرکزی خدماتی کامل و ارزنده را به صاحبین صنایع و مهمانان داخلی و خارجی ارائه می دهد. هتل کاوه در زمینی به مساحت ۴۵ هزار مترمربع و در دو طبقه واقع شده است و دارای فضای سبز و باغ انار زیبایی برای اقامت ساکنین می باشد. هتل کاوه 4 ستاره است و دارای ۵۲ اتاق، سوئیت های اختصاصی برای میهمانان ویژه، رستوران، سفره خانه سنتی، استخر، زمین تنیس، زمین چمن مصنوعی فوتبال و سایر امکانات می باشد.

به طور کلی علاوه بر هتل 4 ستاره کاوه، باشگاه، پلیس، اداره پست و مرکز خدمات امور مشترکین از دیگر مراکز خدماتی  این منطقه است که فعالیت گسترده ای دارند و فضای بسیار مناسبی را برای مهمانان و ساکنان این منطقه فراهم کرده است.

طراحی شهر با تمرکز بر فضای سبز

 طراحی شهر صنعتی کاوه با بهره گیری از بیشترین فضای سبز بر جذابیت‌های آن افزوده است. خیابان های عریض و وجود میادین متعدد رفت و آمد را در این شهر برای ساکنان و شاغلان صنایع آسان کرده است. ایجاد بوستان های متعدد، فضاهای سبز زیبا و درختکاری شده در داخل شهر از جمله اقداماتی است که برای مقابله با آلودگی و حفظ محیط زیست در این شهر انجام شده است؛ به گونه ای که می توان هم فعالیت های صنعتی و هم یک زندگی آرام در این شهر را تضمین کرد.

 بوستان جنگلی ستایش در حدفاصل مناطق مسکونی و صنعتی کاوه در زمینی به مساحت ۳۰۰ هزار مترمربع واقع شده است. وجود این بوستان علاوه بر اینکه به کاهش آلاینده های شهری کمک می کند امکانات تفریحی زیادی را به ساکنین ارائه می دهد. یک دریاچه مصنوعی به مساحت ۳ هزار متر مربع، فضای بازی اختصاصی برای کودکان و زمین های ورزشی با تجهیزات لازم فرصت بسیار خوبی را برای گذراندن اوقات فراغت ساکنان شهر صنعتی کاوه فراهم کرده است.

واحدهای آموزشی

 از دیگر امکانات شهر صنعتی کاوه می توان به وجود مراکز آموزشی متعدد اشاره کرد که با هدف پاسخگویی به نیازهای واحدهای صنعتی برای تامین و توسعه نیروهای انسانی ماهر و متخصص در واحدهای تولیدی ایجاد شده است.

 دانشگاه فخر رازی، دانشگاه دانشستان مرکز آموزش فنی حرفه ای دانشکده علوم پزشکی ساوه در شهر صنعتی کاوه استقرار یافته است. علاوه بر آن مدارس شهر صنعتی کاوه در سطوح مختلف ابتدایی، راهنمایی، متوسطه، مهدکودک آسایش و رفاه حال خانواده‌ها را بیشتر کرده است.

بیشتر بخوانید : شهرک صنعتی گلگون

خدمات پولی و مالی

 بانک های ملی، صادرات، کشاورزی، تجارت، صنعت و معدن و ملت در این شهر دارای شعبه های مختلفی هستند تا با تامین خدمات پولی و مالی خدمت رسانی خود را به واحدهای صنعتی، خدماتی و ساکنان منطقه به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

از دیگر امکانات شهرصنعتی کاوه ساوه می توان به موارد زیر اشاره کرد.:

  • نیروی انسانی مجرب و متخصص
  • پارک های علم و فناوری و مجتمع های خدماتی
  • بنادر، فرودگاه ها و خطوط راه آهن
  • پایگاه داده های فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • ارتباطات فراگیر و سیستم های امنیتی
  • تدارکات و لوازم تولیدی
  • ایمنی و بهداشتی صنعتی.
  • پارکینگ های وسیع و مناسب برای خودروهای کارکنان و مشتریان
  • اینترنت پرسرعت و ارتباطات رایگان برای شرکت ها و کارخانجات
  • سامانه حفاظتی و امنیتی حرفه ای برای حفاظت از شرکت ها و کارگران
  • مراکز خرید و سوپرمارکت های داخلی و بین المللی برای تأمین نیازهای روزانه
  • مراکز فناوری و تحقیق و توسعه برای تحقیق در زمینه های خاص از جمله اینترنت اشیاء، رباتیک، هوش مصنوعی و غیره.

فروش زمین در شهر صنعتی کاوه

در شهر صنعتی کاوه زمین‌هایی در انواع، مساحت های مختلف به فروش می‌رسد و برای سرمایه‌گذاران محلی و خارجی یک فرصت ایده آل است. بهرحال شهر صنعتی کاوه از لحاظ وسعت زمین، تعداد واحدهای صنعتی، میزان اشتغال و توان تولید، به عنوان یکی از پتانسل های اصلی اقتصاد در استان مرکزی شناخته می‌شود.

دسترسی به منطقه اقتصادی کاوه

منطقه ویژه اقتصادی کاوه به دلیل موقعیت جغرافیایی، در نزدیکی جاده‌های اصلی و بزرگراه‌های مهم قرار گرفته است که این امر امکان حمل و نقل کالا و خدمات را سهل می‌کند و به عنوان یک قطب صنعتی و خدماتی در منطقه استان مرکزی شناخته می‌شود.

شما می‌توانید به شهر ساوه از مسیرهای جاده ای و حمل و نقل عمومی دسترسی پیدا کنید. اگر با خودرو خود سفر می‌کنید، می‌توانید از راه‌های اصلی از جمله اتوبان تهران-قم و جاده قدیم قم استفاده کنید. همچنین اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها به صورت مستمر از ایستگاه‌های مختلف به سمت ساوه حرکت می‌کنند. ضمناً، ساوه دارای فرودگاه بین‌المللی بیستونی است که از طریق پروازهای داخلی و بین‌المللی به این شهرستان دسترسی پیدا می کنید.

جمع بندی

در این مطلب ازسایت بامکوک «بانک اطلاعات محل کسب و کار» همراه مابودید. همانطور که عنوان شد شهر صنعتی کاوه در 10 کیلومتری شهرستان ساوه قرار دارد و از ابتدای دهه 1360 رشد و توسعه یافته است. این منطقه دارای بیش از 600  واحد صنعتی مختلف از جمله تولید کنندگان لوازم خانگی، قطعات خودرو، محصولات نسوزی و … می باشد. شهر صنعتی کاوه از نظر جغرافیایی در نزدیکی جاده ترانزیت صنعتی و خطوط راه آهن و جاده های استانی قرار دارد و از طریق این جاده ها به شهرهای مجاور متصل است. همچنین واحدهای نفت شیمی هم در این شهر فعالیت می کنند و به تولید محصولات شیمیایی مورد نیاز مردم و صنایع کشور می پردازند. در ضمن شهر صنعتی کاوه دارای زیرساخت های خوبی همچون تأمین آب و برق و گاز، بانک ها، مجتمع های فعالیت های صنعتی و … می باشد.

در پایان امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

شرکت های فعال در شهر صنعتی کاوه

در ادامه می توانید لیست شرکت های فعال در شهر صنعتی کاوه را مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *

مطالب مرتبط

اشتراک‌گذاری