بامکوک مگ
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
5 روش تامین بودجه کسب و کار

5 روش تامین بودجه برای راه اندازی کسب و کار

یکی از مهمترین و اساسی ترین مراحل شروع یک کسب و کار تازه، تامین بودجه آن است. بدون داشتن سرمایه لازم، نمی توان برای داشتن

محتوای جدول

یکی از مهمترین و اساسی ترین مراحل شروع یک کسب و کار تازه، تامین بودجه آن است. بدون داشتن سرمایه لازم، نمی توان برای داشتن یک بیزینس موفق قدم خاصی برداشت. بنابراین افرادی که می خواهند وارد یک کسب و کار تازه شوند و یا کار آفرینی کنند باید به نحوه تامین بودجه کسب و کار و هزینه ها توجه لازم را داشته باشند.

اگر شما هم می خواهید کسب و کار تازه ای راه بیاندازید و در فکر آنید که چگونه سرمایه اولیه آن را تامین کنید در این مطلب از مجله اینترنتی سایت بامکوک (بانک اطلاعاتی محل کسب و کار) با ما همراه شوید.

چند پرسش اساسی قبل از تامین بودجه کسب و کار

 راه و روش های مختلفی برای تامین بودجه و هزینه اولیه کسب و کار معرفی شده است. اما قبل از هر چیز باید شناخت کافی نسبت به کار خود و بازار آن داشته باشید. باید بدانید که پیشینه کار شما چیست؟ چه ارتباطاتی را می طلبد؟ سرمایه اولیه مورد نیاز آن چقدر است؟ به چه فضایی برای کسب و برای ایجاد و توسعه نیاز دارد؟ و… بعد از یافتن پرسش هایی از این قبیل برای تامین بودجه اقدام کنید.

 برای این کار روش هایی که در ادامه مطلب عنوان می‌شود را بررسی کنید و برای تامین بودجه کسب و کارتان بهترین تصمیم را بگیرید.

روش اول تامین بودجه کسب و کار : استفاده از سرمایه شخصی

اولین قدم برای تامین بودجه کسب و کار و شروع یک حرکت تازه، همانطور که بیزینس کوچ ها هم پیشنهاد می دهند مراجعه به خودتان است. پس در گام اول باید سراغ اندوخته های خودتان بروید. اصطلاح bootstrap نیز به همین موضوع اشاره دارد. یعنی قبل از آن که روش های مختلف تامین بودجه برای شروع یک کسب و کار را بررسی کنید نگاهی به سرمایه شخصی خود بیندازید. اگر پس اندازی کنار گذاشته اید یا ملک و سرمایه ای دارید با فروش آن می توانید سرمایه اولیه کسب و کار خود را تامین کنید.

اگر آماده به کارید این روش مزایای زیادی برایتان به همراه دارد. از جمله این که دیگر لازم نیست دنبال سرمایه گذار بگردید و زمان و انرژی خود را از این طریق هدر بدهید. بعد از شروع کار نیز دغدغه بازگرداندن اقساط وام یا قرض های خود را ندارید. بنابراین بدون نگرانی های مالی، تمام تمرکز خود را بر روی پیشرفت کارتان می گذارید و دیگر مجبور نیستید در این مورد جوابی به دیگران پس بدهید.

 از طرفی اگر خودتان سرمایه کسب و کارتان را تامین کنید می توانید در ادامه، مدیریت امور را هم هر طور صلاح می دانید در دست بگیرید. بدون آن که سهام دار یا سرمایه گذار بخواهد به هر روشی در بخش های مختلف کار شما دخالت کند.

از روابط شخصی و دوستانه برای تامین سرمایه کمک بگیرید.

روش دوم تامین بودجه کسب و کار : از روابط شخصی و دوستانه برای تامین سرمایه کمک بگیرید.

شما در ابتدای راه هستید؛ ممکن است چندان سرمایه ای نداشته باشید و یا شاید کسب و کار قبلی تان به بن بست خورده است و می خواهید با دست خالی یک کار تازه راه بیاندازید. در این شرایط می توانید از روابط شخصی و اجتماعی خود برای تامین بودجه کمک بگیرید. اگر اعضای خانواده یا دوستان و آشنایان شما از شرایط اقتصادی خوبی برخوردار هستند مقدمات لازم را برای مطرح کردن مسئله با آنان فراهم کنید.

هر چند شاید برای شما موقعیت سختی باشد اما به هر حال کسب موفقیت در زندگی کاری، سختی های خودش را دارد. که یک بخش از آن تامین بودجه برای راه اندازی کار به روش های مختلف می باشد. البته پیشنهاد می‌کنیم اگر کسب و کار شما کوچک است و نیاز به سرمایه چندانی ندارید از این روش استفاده کنید. چون به هر حال قرض گرفتن پول زیاد، حاشیه های خودش را دارد و ممکن است در آینده تبعاتی برای شما به همراه داشته باشد.  در هر حال ممکن است راهی به جز تامین بودجه از این طریق نداشته باشید. بنابراین دست روی دست نگذارید! فرد مورد نظر را انتخاب کنید و به صورت صریح و شفاف درباره نحوه دریافت و پرداخت پولی که به آن نیاز دارید صحبت کنید تا بتوانید مسائل حاشیه ای اطراف آن را نیز به حداقل ممکن برسانید.

از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری وام بگیرید.

روش سوم: از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری وام بگیرید.

 افرادی که تمکن مالی ندارند و یا به هر دلیلی امکان تامین بودجه از طریق روابط شخصی برایشان مهیا نیست می‌توانند در گام بعدی برای دریافت وام از بانک ها و موسسات مالی مختلف اقدام کنند. برخی بانک ها برای شروع کسب و کارهای مختلف، تسهیلات ویژه ای قرار داده اند. البته این روش معایبی نیز دارد. شاید لازم باشد چندین ضامن معتبر پیدا کنید؛ کارمزد بالایی پرداخت نمایید و مهمتر از همه برای برخورداری از امتیاز اعطای وام گردش مالی مناسبی داشته باشید. اما اگر تحقیقات بازار خوبی انجام داده باشید و کسب و کار خود را به درستی انتخاب کرده باشید تمام این سختی ها ارزش درآمدی که در آینده کسب می کنید را دارد.

بیشتر بخوانید : 13 مزیت حمایتی از شرکت های دانش بنیان

پیدا کردن سرمایه گذار

روش چهارم: پیدا کردن سرمایه گذار

اگر کسب و کار شما در زمینه ای نو و خلاقانه باشد فرصت خوبی برای جذب سرمایه گذار دارید! زیرا می توانید از این طریق کسب و کار خود را شروع کنید و رونق ببخشید. خیلی از افراد جامعه از تمکن مالی کافی برخوردار هستند و منتظرند تا بخشی از سرمایه خود را به شروع یک کسب و کار تازه اختصاص دهند.  البته اهداف چنین افرادی تنها کسب درآمد نیست. خیلی از افراد متمکن و سرمایه گذار برای شور و  اشتیاق خاصی برای کارآفرینی و راه اندازی کسب و کارهای جدید و جذاب دارند. این گونه افراد را در جامعه شناسایی کنید و بر اساس علاقه مندی آنان، پیشنهادات خود را برای شروع یک کسب و کار تازه ارائه دهید. اگر موفق شدید و نظر سرمایه گذار را جذب کردید می توانید با روش‌های مختلفی نسبت به بازگشت سرمایه اقدام کنید. از جمله مالکیت پروژه، مشارکت در سود مشارکت در سهام و غیره.

البته یکی ازمعایب این روش، پیدا کردن سرمایه گذار و متقاعد کردن او برای تخصیص سرمایه و بودجه برای راه اندازی کار است. با این حال تامین بودجه برای کسب و کار تازه در این روش مزایای زیادی دارد. افراد متمکن معمولاً سرمایه خود را در جایی هزینه می کنند که به آن علاقه دارند و یا از تخصص لازم در این زمینه برخوردار هستند. بنابراین در موفقیت کسب و کار شما نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می کنند. می توانید در حین کار از مشاوره و دریافت نظرات و پیشنهادات این افراد بیشترین استفاده را ببرید. همچنین برخی سرمایه گذران به دلیل تمکن مالی، معمولا سطح روابط کاری بالایی دارند و افراد با نفوذی در ارتباط هستند. بنابراین از این فرصت نیز می توانید برای پیشرفت کسب و کار خود استفاده کنید.

تامین بودجه کسب و کار با بهره مندی از شتاب دهنده ها

روش پنجم: بهره مندی از شتاب دهنده ها

 یک راه دیگر برای تامین بودجه بیزینس، استفاده از شتاب دهنده ها می باشد. شتاب دهنده ها به تیم هایی تخصصی اطلاق می شود که با دادن سرمایه محدود به کسب و کار های تازه و خلاقانه از آنان حمایت می کنند. این گروه ها همچنین با فراهم کردن امکانات مختلف برای بیزینس های نوپا و در اختیار گذاشتن دانش و توانایی های خود، از ایده های مختلف و تازه در حوزه کسب و کار حمایت می کنند.

بنابراین از این روش نیز می توانید برای تامین هزینه اولیه کسب و کار خود  استفاده کنید. البته دقت کنید که شتاب‌دهنده‌ها نمی توانند تمام سرمایه مورد نیاز شما را برای راه اندازی کسب و کار پوشش دهند. اما به هر حال سرعت راه اندازی کسب و کارتان را بالا می برد. تیم های شتاب دهنده بعد از رونق گرفتن کسب و کار و رسیدن به مرحله سود دهی، سهم خود را بر می دارد و از این طریق کسب درآمد می کند.

سخن پایانی

شما در این مطلب با مجله اینترنتی سایت بامکوک (بانک اطلاعاتی محل کسب و کار) همراه بودید.

فراموش نکنید قبل از آن که بخواهید برای تامین بودجه روش های پیشنهادی این مقاله را به کار ببندید برنامه کسب و کار خود را مشخص کنید و با بررسی های لازم و مشاوره با افراد خبره ای که در زمینه کاری شما دارای سابقه و تجربه هستند پیش‌بینی مناسبی از میزان درآمد یا سود مالی بیزینس خود داشته باشید.

 در این صورت می توانید با دید باز و به صورت آگاهانه ازروش های مختلف جذب سرمایه‌گذار، مراجعه به شتاب دهنده یا ارتباط با دوستان و آشنایان نسبت به تامین بودجه کسب و کار جدیدتان اقدام کنید. در پایان امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *

مطالب مرتبط

اشتراک‌گذاری