بامکوک مگ
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
نورپردازی در رستوران، با چند راهکار جذاب

نورپردازی در رستوران با 8 راهکار جذاب و کاربردی

راهنمای نورپردازی در رستوران همراه با معرفی با 8 راهکار جذاب و کاربردی برای اجرای سیستم نورپردازی رستوران به شکل صحیح و اصولی
محتوای جدول

نورپردازی در رستوران اگر  شکل صحیح و اصولی اجرا شود، می تواند بر ماهیت یک سبک تأکید کرده و دکوراسیون را به خوبی تکمیل کند. شاید در نگاه اول، نورپردازی یک پروسه سخت و پیچیده به نظر برسد. اما جای نگرانی نیست. در این مطلب از بامکوک (بانک اطلاعات محل کسب و کار)، شما با اصول انجام یک نورپردازی حرفه ای در رستوران های بزرگ و کوچک، آشنا خواهید شد.

راهنمای نورپردازی در رستوران ها

راهنمای نورپردازی در رستوران ها

نور یکی از اصلی ترین فاکتورهای طراحی است. همانطور که می دانید، بدون نور حتی بهترین و با کیفیت ترین متریال ها، نمایشی نخواهند داشت. برای اینکه بتوانید تلاش خود را در طراحی و دکوراسیون در معرض دید مشتری قرار دهید، باید بر روی طراحی نور، سرمایه گذاری کنید. از آنجایی که مشخصات هر رستوران از جمله ابعاد یا سبک طراحی آن با دیگری متفاوت است، نمی توان از یک اصول ثابت برای نورپردازی کلیه رستوران ها استفاده کرد. اما می توان از استراتژی هایی همیشه موفق برای ارائه یک نورپردازی صحیح و استاندارد، استفاده کرد. از جمله:

تأمین روشنایی عمومی در محیط رستوران

1- تأمین روشنایی عمومی در محیط رستوران

اولین گام از نورپردازی در کلیه فضاها، به تأمین روشنایی عمومی اختصاص می یابد. اگر تصمیم دارید تا در یک محیط نسبتاً تاریک و دنج به سرو غذا بپردازید، می بایست حداقل میزان روشنایی را برای عبور و مرور افراد و کنترل کیفیت غذا، تعبیه کنید. به تصویر بالا دقت کنید. در این محیط نسبتاً تاریک، یک میزان نور کافی برای دید مناسب مشتری و پرسنل رستوران در نظر گرفته شده است. پس حتی در تاریک ترین محیط ها نیز به یک میزان نور ملایم نیاز خواهید داشت.

بیشتر بخوانید: چیدمان و دکوراسیون کافه کتاب با چند ایده جذاب

تأمین روشنایی عمومی در محیط رستوران

به طور عکس در این تصویر از منابع نور قوی برای تأمین نور کافی در رستوران، استفاده شده است. به طور معمول، رستوران ها به نور کافی مجهز شده و به ندرت به شکل نیمه تاریک دیزاین می شود. در تأمین روشنایی عمومی در رستوران خود می بایست از چند منبع نور مختلف استفاده کنید. این کار کمک می کند تا از تشکیل نقاط تاریک و همچنین ایجاد نور خیره کننده در یک نقطه، جلوگیری شود.

انتخاب سبک نورپردازی بر اساس سبک طراحی

2- انتخاب سبک نورپردازی بر اساس سبک طراحی

همانطور که می دانید، رستوران ها هر یک با یک سبک خاص دیزاین و دکور می شوند. بسته به سبک طراحی رستوران، می بایست از منابع نور مختلف استفاده شود. برای مثال در تصویر بالا نمونه ای از اجرای سبک سنتی و عربی را مشاهده می کنید. در این کافه رستوران عربی، از تجهیزات روشنایی خاص در تناسب با سبک طراحی استفاده شده است. طراح تلاش کرده تا با بکارگیری نورهای خطی در میز کانتر و استفاده از لوستر یا فانوس بر روی دیوارها، نور مورد نیاز را تأمین کند. همچنین این طراح از نور طبیعی روز برای تأمین روشنایی عمومی فضا، بهره برده است. مشخصاً این عناصر روشنایی را نمی توان در یک رستوران با سبک ایرانی به کار برد!

انتخاب سبک نورپردازی بر اساس سبک طراحی

این تصویر نمونه دیگری از نورپردازی به اسلامی است. این هماهنگی میان سبک طراحی و سبک نورپردازی در رستوران، کلید موفقیت این رستوران در طراحی و دکوراسیون است.

انتخاب سبک نورپردازی بر اساس سبک طراحی

در این تصویر نمونه موفقی از نورپردازی به سبک مدرن را مشاهده می کنید. همانطور که پیداست، از تجهیزات روشنایی مدرن در یک فضای کاملاً مدرن و مینیمال استفاده شده است. به هیمن خاطر است که شکل کلی دکوراسیون بسیار هماهنگ و متعادل به نظر می رسد. شما نیز می بایست در نورپردازی رستوران خود به هماهنگی میان عناصر روشنایی و سبک طراحی، توجه ویژه داشته باشید.

بیشتر بخوانید: معرفی تکنیک های نورپردازی در کافه قنادی

انتخاب رنگ و شدت نور مناسب در رستوران

3- انتخاب رنگ و شدت نور مناسب در رستوران

در قدم بعد برای خلق یک سیستم نورپردازی مناسب، می بایست سراغ انتخاب رنگ نور و شدت آن بروید. معمولاً در رستوران ها از طیف متنوعی از نورهای تأکیدی، خطی و یا تجهیزاتی همچون هالوژن و لوستر استفاده می شود. از این رو نیاز نیست برای هر منبع نور، شدت بالایی در نظر بگیرید. بلکه می بایست تلاش کنید تا با ایجاد یک شدت ملایم و ملیح، طیف متنوعی از نورها و سایه ها را بسازید. ضافه کردن لایه های نور و سایه به محیط، دکوراسیون را تا حد قابل توجهی حرفه ای و جذاب نشان می دهد.

انتخاب رنگ و شدت نور مناسب در رستوران

مشابه تصویر فوق، توصیه می کنیم در نورپردازی در رستوران، از الگوهای سبک برای تعیین رنگ نور نیز استفاده کنید. برای مثال اگر هارمونی رنگ های گرم بر محیط شما حاکم شده، از نور های گرم برای دیزاین محیط استفاده کنید. همانطور که می بینید، این همخوانی یک جلوه زیبا و با شکوه ایجاد کرده و توجه مخاطب را نیز جلب می کند.

استفاده از چراغ های آویز در محیط رستوران

4- استفاده از چراغ های آویز در محیط رستوران

اگر بودجه کافی در اختیار دارید، برای هر میز، یک چرغ آویز خاص و مجزا تعبیه کنید. به تصویر بالا نگاه کنید. این رستوران برای بخشی از میزها از چراغ های آویز استفاده کرده است. کاملاً پیداست که این انتخاب هوشمندانه توانسته تأثیر بسیار مثبتی بر دکور محیط بگذارد.

استفاده از چراغ های آویز در محیط رستوران

در این بخش از مجموعه ای از چراغ های آویز در یک میز دورهمی و دوستانه استفاده شده است. اگر مشتری این رستوران باشید، بدون شک محو تماشای این سیستم نورپردازی خاص خواهید شد. ترکیب زیبای این چراغ ها با سبک و رنگ، رمز موفقیت این رستوران در نورپردازی بوده است. پس شما نیز برای جلب توجه مشتریان خود، از این تکنیک برای طراحی نور استفاده کنید. مطمئن باشید نتیجه نهایی شما را شگفت زده خواهد کرد.

به کارگیری نورهای خطی یا تأکیدی

5- به کارگیری نورهای خطی یا تأکیدی

راهکار موثر دیگر، استفاده از نورهای خطی در محیط رستوران است. با اضافه کردن این نورها می توانید توجه مشتریان خود را به بخشی از محیط جلب کنید. نورهای خطی می توانند ساده ترین دکورها را نیز زیبا و شکیل جلوه دهند. کافیست از این المان های روشنایی به اندازه و به جا استفاده کنید تا شاهد یک زیبایی شگرف و بدیع باشید.

بیشتر بخوانید: ترفندهای جذاب برای نورپردازی در کافه کتاب

برندسازی از طریق نورپردازی در رستوران

6- برندسازی از طریق نورپردازی در رستوران

شاید ندانید اما نورپردازی در رستوران می تواند به شما در ساخت و توسعه برند نیز یاری دهد. این ساده ترین و مقرون به صرفه ترین روش برای ساخت برند و تثبیت آن در ذهن مشتری است. کافیست تابلو مغازه خود را به یک سیستم نورپردازی جذاب و خاص مجهز کنید. سپس آن را در محیط رستوران نصب کرده و در معرض دید مشتری قرار دهد. از آنجایی که المان های نورانی قابلیت ماندگاری بیشتری در ذهن مشتری دارند، اجرای این ایده جذاب می تواند به شما در تثبیت برند کمک ویژه ای دهد. از سوی دیگر این تابلو می تواند به یک عنصر دکوراتیو نورانی، به افزایش کیفیت دیزاین داخلی نیز کمک کند.

استفاده بهینه از نور طبیعی در رستوران

7- استفاده بهینه از نور طبیعی در رستوران

اگر دقت کنید، حتی برندهای معتبر و معروف نیز از نور روز برای تقویت سیستم نورپردازی خود استفاده می کنند. شما نیز می توانید از نور طبیعی برای افزایش کیفیت نور در محیط کمک بگیرید. نور روز قادر است تا با پاکسازی محیط رستوران، آلودگی های سطحی را از بین ببرد. همچنین حس پویایی و نشاط را تقویت کرده و به افزایش انرژی مثبت در محیط کمک کند. اما بهتر است تمهیداتی جهت جلوگیری از اصابت نور خورشید به مبلمان رستوران و تجهیزات آن، بیندیشید. در مواردی ممکن است بازتاب نور خورشید منجر به اذیت و آزار چشم مشتریان شود. برای حل این مشکل از کنترل کننده های نور استفاده کنید تا از نور خورشید به شکل بهینه استفاده کرده باشید.

نورپردازی المان های دکوراتیو در محیط رستوران

8- نورپردازی المان های دکوراتیو در محیط رستوران

به طور معمول در رستوران های بزرگ و شکیل، از چند المان تزئینی استفاده می شود. در برخی رستوران ها بخشی از محیط به ساخت یک عنصر دکوراتیو خاص تعلق می گیرد تا مشتریان بتوانند در این محل، عکس یادگاری بگیرند. اگر شما نیز در محیط رستوران خود از عناصر تزئینی استفاده کرده اید، آن ها را نورپردازی کنید. مطمئن باشید در این حالت جلوه کلی عناصر دکوراتیو دو چندان خواهد شد. به تصویر بالا دقت کنید. آنچه که در این تصویر دیده می شود، تلفیق زیبا متریال، رنگ و نور است. بدون شک مشتریان شما فرصت گرفتن یک عکس یادگاری در این محیط زیبا و نوستالژیک را از دست نخواهند داد.

نتیجه گیری

نورپردازی در رستوران می تواند به رمز موفقیت شما در خلق یک دکور خاص و جذاب تبدیل شود. اگر از نور به شکل بهینه و صحیح استفاده کنید، در نهایت یک دیزاین خلاقانه، زیبا و مشتری پسند خواهید داشت. کافیست نکات ذکر شده در این مطلب از بامکوک (بانک اطلاعات محل کسب و کار) را مورد توجه قرار دهید تا بهترین نتیجه را از نورپردازی بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *

مطالب مرتبط

اشتراک‌گذاری